Nov 22, 2011

Ibu segala pingat emas!

Tahniah Harimau Muda!
Tahniah Malaysia!

At last, Malaysia berjaya mengekalkan pingat emas ..ibu segala pingat emas dalam acara bola sepak kali ke 2 berturut-turut dalam sukan SEA!
Lantak depa lah nak lempar botol kosong keee...
Nak blah dari stadium awal-awal ke...
Tak nak dengar lagu kebangsaan negara kita dimainkan kee...
Tak nak tengok bendera Malaysia dikibarkan ke....
Tak nak meraikan kemenangan Malaysia ke...
JANJI Malaysia dah menang!!
Itu yang penting.
Malaysia monang bosarrrrr walaupun dengan ketiadaan beberapa pemain utama yg mungkin bile mereka masok padang, jaringan bole jadik 6-1..!!

Woihhhhhh...ati sangat bunge-bunge.
Macam aku yang main kat padang malam tadi. haakss.

Dinner kasi awai. Sebab takmau miss permulaan game.
Jadinye, bli jek food. 
Kalau masak, amek mase. hihi.
Mujur ade pasar malam depan umah. Senang.

Start je game, aku dah terpekik terlolong.
Berapa kali kene sound ngan husben.

Masuk jek part additional time, bertambah kecut limpa aku.
Kejap-kejap mate aku kat tv....kejap-kejap mate kat laptop tengok FB.
Saje nk pantau komen-komen korang kat situ.
Yang mengutok...mengeji....memuji....

Oh ohh...akhirnye sampai ke penalti.
Mau tak penat korang main sampai 100+ minit ekk..

Oh yehaaaaaa...
Sorang-sorang sepak ke gawang gol.
Nerves die....rasa macam nak terkeluar pankreas.
Aku siap duk rapat-rapat ngan husben..excited punye pasal.
Kalau menang, leh hug. Aww.

"ishhhh...ape ni rapat-rapat...orang nak fokuss ni"

Lerrrr...die nih. 

Gol!!!!!!!!!!!! Sepakan Baddrol membuka mata duniaaaaa kepada Malaysia!!
Aku punye lompat...memang sakan.
Kitorang jerit tapi tak keluar suare. Err..cemane tuh ek?
Sebab kalau jerit, komfem-komfem umah kitorang jek yang riuh bagai nak rak.
Tak feel langsung. 
Aku duk tadah gak tinge kat luar umah...kot ade yang terlolong.
Taraakkk. Diammm.
Pehhhh..die punye feel macam tengok final dunia Malaysia lawan Spain.

Bila emcee announce juara, kedengaran suare player kite jek kat tengah-tengah padang tu. Mana penyokong dari tuan rumah???
Camni ke ehh korang hormat wakil negara yang datang kat tempat korang? 
Aku dok perati stadium...kosong!!?
Haihh...dah balek sume?
Tak profesional langsung ok!
Korang taknak hormat kitorang...tapi puak-puak korang jugak yang meramaikan negara haku.

Tapi di saat bendera Malaysia dikibarkan....bangge tak terkira....
Ecccehh...aku pon ikut skali letak tapak tangan kat dada sambil nyanyi lagu Negaraku.

Husben dah pandang semacam.
..."macam dia pulak yg tergolek-golek kat padang tadi..."

Err....agak-agak bole ke Indon-indon ni blasah LA Galaxy?

2 comments:

  1. hehehe.. walaupun dh agk basi fenomena ini... Rasa bangga masih wujud dalam sanubariku...

    Masih tergambar gelagat Abg badd n adik Nazmi di padang Gelora Bung Karno... Tak lupe gelagat paling mencuit hati jejari jija.... Ahmad Fakhri Saarani... weeeeeeeeeeeee

    ReplyDelete
  2. hahaha. ciss.
    korunk kutok la fakhri tu cemane pun, so far die tetap barisan utama team malaysia.

    Kami sokong team Malaysia!

    ReplyDelete

Post Saya Yang Lain

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...