Dec 28, 2011

Jale2 caghi make bilo kelik kelate

Ohh..heaven...cuti seminggu tak keje.
Tapi rasenye mcm dah ternampak file2 aku duk melambai2. haha.

Cuti nih kelik kelate.
Sbb raye haji ari tu tak balik sini.
Mujur Mr Apai bwk balik lappy.
Leh apdet blog.
Kalau dak, jadik spider web kotttt.

Emm..Mr Apai suke bwk gi tmpt2 mkn kat kelate.
Sbb die kate, kelate the best! Heh..
Iyolah abeee...:)
 
Destinasi 1:
Tempat wajib yg kitorg slalu pegi kalau kelik kelate ialah....ikan bakar kat Kuala Besut. 
Mr Apai sukeeeee la sgt pi sini.
Siakap..wajib. Sotong sama udang tepong pon wajib [i likeee...]
Aku ikotkan ajeee....sbb die yg bayor. He he.


Gambo ihsan dari uncle google
haaa....tu diaaa...ZUL IKAN BAKAR. jangan serbu ari senin. coti!

Destinasi 2:
Pehhhhh......hok nih mmg menceceh ayaq liur.
Kalau pegi KB, sila carik NASI ULAM KAMPUNG KRAFTANGAN yee.
FYI, bukan ulam2an saje yg ade. 
Ulam2an hanye dish sampingan.
Komfem tak nyesal!
Dah la sodappp...murah sesgt lak tu. Never regret!!! :)
Gini rupenye ...
Gambo ihsan dari uncle google

Destinasi 3:
Ikan bakar lagiiiiii...tp kat Tanah Merah pulokk.
Saje jek nak try.
Ala2 jln2 cari makan gituuu. Try selagi leh try. Haaakss.

Ohhh...??! 
Mahalnye kat sini.
Ok, tamau citer pnjg sbb agak tak recommended kat sini. hihi.


Destinasi 4:
Megi ketam & pulot ikan bakar....nyammmm!
Hoooo..mmg tak penah dgr menu nih.
Rasenye kat KL takdek lagi kot.
Ok, yg nih mmg recommended jugak.


Mesti korg tertanye2 kan..cemane la rupenye yekk.

Pulut tuh..pulut putih + nyior + ikan bakar sama pencicah.
Walaweehhh...sedap2.

Megi ala2 kari gitu....campor ketam sekor...
Pehhh...aku ratah ketam dulu baru abihkan megi. Haha.
Aku nih mmg tangan kayu. Tak pandai kopek ketam.
Hok susah2, aku pass kat Mr Apai.
Mule la menyengih sampai lobang telinge. 


Mr Apai: 'tak abih ke ketam tu....?'
Eccehhh...wat2 tanye. 


Aku: 'nahh laahhh...tapi kaki ketam bak sini'
Mr Apai: 'nah kaki'


Btul2 die bagi kaki. Cehh.

Dec 24, 2011

Boboi

Aku tgh syok layan maharaja lawak ni, Mr Apai leh syok tido lak.
Slalunye die yg terjegil mate.
Tapi arini die yang tumbang dulu.
Takpeee, kasi can sbb esok die nak drive kelik kelate.

La ni tinggal 5 peserta jek.
Tapi aku prefer boboi.
Lawak yg sempoi. 
Idea Afdlin dan Haruuuunnn mmg mantops.
Suke tgk muke selamber Afdlin.
Tapi yang best, suke tgk Afdlin bile die tak tahan nak gelak time Harunnnn buat lawak spontan. 
Comeii giler. Haha.

Kenape aku kurang nak suke peserta lain:
1) Osbon: Abon tuh kejenye asiiikk la nak jerit2 bile berckp. Walopun kate juri setiap kali abon berckp, org akan ketawa berdekahhh dekahhh. 
Ohh...but not me. Takleh la dgr org berckp sambil suare high volume nih...sakiiit tinge!


2) Saehu: Klakar juge tp susah la nak phm ape yg diorg ckpkan.


3) Syok: Ade mase klakor...ade mase tak. Tapi mlm ni mcm ok-ok-ok suam jek. Apepun, aku tak suke high pitching ifa raziah. Nampak sgt Syok berusaha sekeras keras kerasnye nak buat org ketawa. Sampai tegang2 urat si ifa.


4) Pi Mai: Tak natural. Yang ala2 natural pon Sathiya. Kalau takde die, rasenye grup tuh tak idop.

Okeh...aku hold kejap sementara tunggu result. Haha.

~~~~~~~~

Yeh yeh...boboi masok final.
Agak dah.
Hopefully boboi jadik juare. 
Sempoi!


"Malaysia, peace yooo!!"

Dec 22, 2011

Laporan dari Melaka Part 2

2nd day kat Melaka:

Pepagi dah bangun.
Aku rase ayam pon tak bangun lagi time aku bangun tu.
Nak support team bola punye pasai.

Sesampai jek kitorang kat venue, opponent tak sampai lagi.
Haihhh...sokmo la gini.
Buleh tahan lame la jugak kitorang nunggu.
Siap bole posing bagai kat tengah padang...
Kamera?? Harus berade di tangan. Haha.

Ohhh...dah macam skuad harimau malaya aku tengok.
Jersi kuning.
Tapi yang spoil...opponent tak cukup player plak.
Aiiii???!! How come??
Rasa macam tak dialu-alukan plakk.
Mentang-mentang kitorang yang invite korang, takkan korang takleh provide team kotttt.
Kalau rase-rase takdek team, tak payahlah sign up ari tu.

Dah kira baek kannn kitorang datang ngan gahnye.
Motip: nak rapatkan hubungan sesame company.
Tapi cam tak berapa nak bole terime korang punye layanan.
Siap import player kitorang lak dalam team korg.

Final skor: 3 (pihak lawan) 2 (company aku)
Ehh..kalah kann??
Sebab 2 skor dari pihak lawan tu, player kitorang yang skor.
Should be 4-1. Cara takkk??
Congrats anyway. U all memang turbaekkk.

Abih bola, terus zassssss ke MITC dalam kol 2.30 ptg.
Ready tuk game boling lak.


Start dalam kol 5 camtu, abih kol 7 lebey.
4 jam hokey kitorang menghuni  MITC tu.
Mau tak longlai.
Nak tak nak, aku kene stay situ, sebab Mr Apai main. hihi.


Kalau pasal boling, Mr Apai tak makan pon takpeeee.
Kalau pasal boling, bini kat sebelah memang dah tak prasan daaaah.
So, kalau nak suh die diet dan memberi kebenaran untuk aku menshoping, silalah suruh die main boling. Haha.


Ok, overall team Mr Apai dapat no 3.
Jatuhan pin yang memang buleh tahan.
Individual skor pon amat memberangsangkan.
Ewahh..cam pengulas sukan. 


Abih boling, terus blk hotel.
Mata dah mengecil. Tapi perot lapa.
Ape lagi, mandi then carik port tuk dinner.
Oleh kerna sume member-member still kenyang dek melantak mihun petang tadi, maka kitoran cari port tuk karoks dulu. Hehe.


I luv this part!!
Ohhh...bayaran sangat murah la kat sini.
Kalau aku stay sini lagi 2-3 malam, memang aku balun karoks 2-3 malam tu jugak.
Abih karoks dalam kol 12.30. Whatttt??
Aiyooo...tak sedor dah pagi. Perot masih kosong.


Jumpa kedai mamak, belasah jee.
Megi goreng + teh ais. 
Cukuplah.
6-7 jam lagi dah nak brekfast.

Dec 20, 2011

Laporan dari Melaka Part 1

Okehhh..aku dah balik dari Melaka kelmarin.
Tapi arini baru berkesempatan nak apdet blog.


Day 1st kat Melaka:
Sampai-sampai jek, terus cek in kat Hotel Abadi.




haaa..cantekkk kannn??
Gambo ihsan dari uncle google.
On the day sampai tu.....bilik kitorang dah black out. 
Ohhh. Sangat failed. 
Ape lagii...repot!
Dan-dan je abang-abang maintenance sampai, api idop balik. Haiskkk!
Seb baek kitorang dah ready nak gi ngadap game netball dah.
Makanyee, kami terus zasssssss ke kompleks komuniti Hang Tuah.
Game kol 8.


...aku marah btoi sbb kene kuar awai dari hotel. 
Tak sempat nak lelap, dah kene kuar balik.
Rupenye perjalanan dari hotel ke kompleks ambik mase 1 jam!!
Oh my my...patut laaaah.
Tenaga aku habih dalam bus jek. Jauh gilerrrrrrrrr.



Huihh...semangat btui kitorang. Awai bebenor sampai.
Walopun dalam perjanjian, game kol 8, tp kitorg main kol 9 lebey.
Owaaahh....dah la longlai dalam bus. Kene tnggu 2 jam lak untuk start main.
Ahh spoil btui.
Tapi takpeee, frenly punye pasai, ok kan ajer.


ok, kite warm up duluu.
Aku cam bese, main utk position C.
Tapi aku rase cam nak mati sebab main full game.
Oh oh..airr...airrrr.....
Walopun 1 game jek, tapi aku rase macam lawan 10 teams.


Puas la jugak main.
Tapi yang tak bestttt, jari aku bengkak dek salah hamek bola.
Ahhh...potong stim.
Seb baek jari kelingking. Kalu jari tengah bengkak?!!
Kelingking lagi besor dari ibu jari. Cemane tuh. Haaakss.


bengkak sudaa...
Lepas netball, badminton pulakk.
Overall abih kol 11 lebey gitu.
Dah penat kuar peluh, lapo okkkk.
...kol 12 mlm, mau makan apaaaa??
Aku belasah sup jek. Ringan-ringan gitu. 


Balik hotel, trus mandi.
Uhhhhhh...sangat best.
Tetibe ............................


'black out kee???!!!'
Aku jerit kat hotelmate aku dari dalam bilik air.


'haahhh...'


Hadussssssssss!! Again??!

Dec 16, 2011

Today's quote~love

'A kiss makes the heart young again and wipes out the years'


Jadi, kiss la slalu.


Ok, my blog akan senyap utk 2-3 hari ni.
Bizi mengaktipkan kalenjar peluh kat Melaka.
Nanti i apdet ape jd kat sane.


Chow all.
Bus akan gerak kol 12.30 nih.


Wish me best of luck! 

Dec 13, 2011

Beraksi kembali

Hoyee...kembali aktip mengeluarkan peluh-peluh setelah sekian lame menternak lemak [mcm la lemakkk kau banyak sangat....40kg je punnnn]. 
Tang mane lemak berkumpul pon aku tatau.


Jumaat malam nih aku ade frenly game netball ngan SUK Melaka. 

Errr..dengar-dengar khabar team ni kuat.
Ape pun, aku harap indah khabar dari rupe je.

Name pon frenly.
Layan jek.


Bese laa...
Bila nak game baru menggelabah nak training bagai.
Kalau menang, ok jugekkk.
Kalau kalah, alasannye: tak ckup training....[basiii...]


Ok, tak sabar rasenye nak fly-fly away.
Orang kate, badan aku kecik...ringan..
Sebab tu senang nak fly-fly away amek bola.
Tapi aku tengok ramai jek player negara yg badan besor-besor 3x aku, leh jek fly-fly.
Aku agak, kalau diorang stepping, komfem bergegar court kan. Heh.


So, Jumaat nih 1/2 day jek keje.
Another 1/2 day kitorang dapat pelepasan kuar awal.
InsyaAllah lepas solat Jumaat, gerak la.
Straight terus ke Melaka...tak singgah memane, sebab game kitorang malam tu gak.
Oh yee...badminton in a same time.
Esoknye [sabtu] bola sepak & boling lak.


'Kite enjoyyyyyyyyyyy!' 
kat Melaka nanti.

Dec 7, 2011

Hasil tontonan Ombak Rindu

Hehehehehehehehehehe.
Hihihihihihihihihihihihihi.
Huehuehuehuehuehuehue.


Haaaa..ko gelak la ye sampai rahang tu kembang.


Tanpa membuang mase, aku mengisytiharkan bahawe OR sgtlah best.
Bagi aku la kan. Tapi lain orang, lain pulak view nye.
So, ikot ati masing2 nak menilai camne.

Aku ni agak berjiwa jiwang bagai, makanye aku ckp best.
Kat luar tuh, ramai yg berjiwa batu, kalau derang tgk citer ni, makanye derang akan ckp citer nih bosan.


Sebab best?
Selain jalan citer, aku dapat tgk muke Aaron btol2 melekat depan skrin. Haha.
Kalau tak best, takde la member sebelah ngalir air mata.
Menghayati sgt nmpknye tu.
Siap kesat kat shawl memasing. 
Aku? Nangis gak...tp takdela over mcm diorg. Haakss.


Seat kitorg takde la blkg sgt...takde la depan sgt.
Ngam2 sui utk tatap Aaron...ohh ohhh...[ok..gedik tak?]
Sape kate org laki2 tak minat citer jiwang cenggini?
Separuh dewan aku tgk dipenuhi ngan gender tersebut.


Tetibe rase nak bagi view ckit psl movie tu.


...nape aku rase lakonan Mila too over eh?...
[samada Lisa yg tak pandai acting, atau mmg arahan berlakon mcm tu...]
Paling tak suke biler terjegil2 mate Lisa duk jerit pekik kat Aaron. Nampak tak real sgt. 


...izzah mmg org kpg, tp appearance die pakai tudung tu, TERlalu kekampungan la sgt.  Aku rase skang nih sekampung2 org pon, derang dah pakai tudung ala2 ariani tu walopun senget ke kiri...derang dah tak pakai tudung mcm makcik2 tu.
Nama pon tudung makcik2, so makcik2 je la yg pakai.
Agak tak kena kalau org muda macam Izzah tu pakai.


Ok, ape pun..kredit to pengarah, penerbit, pelakon sume.
Aku enjoy sgt walopun sakit kepala melanda tibe2. Aduss. 
Sangat spoil.
Nak fokus kat citer pon rasenye tak larat, TAPI DEMI Aaron....aku gagahkan jua. Ha ha ha. [maafkan aku pembace semua ...kerana skang mmg fenomena Aaron Aziz ok..kalau die tak menang utk Anugerah Artis Popular ABPBH, tak tau pe nak ckp....]


Show semalam abih lebey kurang kol 9.30.
Kuar2 cinema, trus msg Mr Apai.
Then die reply.


"pegi boling terus"


Oh ok....die tgh syiok membaling bola boling.
Seb baek ade member seboling.


Kol 10 lebey baru abih main boling.
Aku duk melangok tunggu Mr Apai menamatkan permainannye.
Kawan2 haku sume dah blah.
Aku dah tak larat. Ngan sakit pala..ngantok bagai.


Tu la...gatai sgt nak tgk movie mlm2 tapi esoknye keje kan.


Masuk je kete, terus lelap. Haaks.
Mesti nyumpah2 driver kat sebelah.
Tau2 dah sampai umah.
Lepas membersihkan diri ini, terus tidoq.


Pagi tadi, otw gi ofis [dalam kete], aku tanye Mr Apai...


"Malam tadi abang makan ape?"
"Tak makan. Diet. Hehe. Ja makan ape?"
"Tak makan jugak. Kenyang tgk Aaron" sambil senyum dan senyum dan senyum dan gelak dan gelak dan gelak dan senyum lagi.


"Hek eelleeeehh!"


Ha ha ha.

Dec 6, 2011

Booked!

Dah booked tiket Ombak Rindu!


Biler: hari ni
Lokasi kejadian: WWM
Ngan sapa: member2 haku. 


Mr Apai kasi izin.
Kalau abang nak tgk OR ni, i sanggup pegi lagi ngan u.
Haakss.


Oh yeahhhhh ...
Skang tgh keje lagi.
Tak sabarrrr...
Mane bleh tahan dgr org citer2 nih.
Kene ngadap sendirik oiii.


aku ade buku ni since aku skolah pakai kain cecah lantai, sinsing lengan baju. tak sangke skang diorg wat movie :)


Ok, nanti aku citer ape hasilnya.


Chow!

Dec 2, 2011

KTM oh KTM

Ok, semalam 1st time aku naik komuter dari Kuang nak gi keje.
Bukan 1st time naik komuter ok.....1st time naik DARI Kuang.
Kang korg kate aku puak zaman batu plak...tak penah naik kenderaan awam nih.


Mr Apai cuti semalam dan hari nih.
So, aku amek kesempatan utk menjimatkan minyak kete.
Kalau ikotkan ati ni...mmg aku soh Mr Apai anta aku ke opis trus.
Takyah nak menapak naik ktm nih.
Maklumla....lame dah aku meninggalkan alam ktm ni.


Hamboii...berlagak kau yeee.


Semalam...dapat seat. 
Tapi arini dengan gahnye aku berdiri tegak dari Kuang ke Bank Negara [pehh..kuar peluh betina aku]


Time balik...sendirik mau hengat.
Dulu, aku dah biase la ngan keadaan2 kelam kabut dlm ktm ni.
Tapi smlm aku rase mcm nak sawan bile bangla2 dan mamat2 sri lanka sgt syiok duk menempel tepi2 aku.
Best sgt ke? Tulang je kot aku nih.

Space sgtlaaah terhad. 

Aku dah macam kadbod yg melekat di dinding ktm.
Bau? Toksah ckp la. Sembur 11 jenis perfume kat badan pon aku rase lom tentu hilang.


Sampai kat Kuang, Mr Apai jemput.


"Eeeeiiiiiiiiiiii...ape bau bangla ni??!" [sambil tutup idong].


???????

Post Saya Yang Lain

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...