Apr 5, 2012

30 sen

Woowee...
Lame betoi tak update blog.


Ok, tetibe terlintas topik best untuk diblogkan.


Besenye u olls minum air suam berapa sen eh??
Semalam lepas lunch, member ofis rungut-rungut makcik kedai caj 30sen hanya untuk air suam yang datangnya dari kedai melayu juge!
Aku pon penah terkena jugak sblm ni.
Nyumpah-nyumpah aku dalam hati ok!!
Aku leh trime lagik kalau 20sen tu.
Ni sejak bile plak naik seposen ni??!
Dan alangkah bagusnyeeee kalau air suam tuh korang bagi free jek kat customer korang ni.
Apela sangat air suam tu kalau nak dibandingkan ngan untung-untung yang kau dapat tetiap ari tu.


Sangat tak berbaloi a.k.a kejam.


Dulu setau aku, kedai-kedai melayu ni kasik free jek.
La ni, kau pon sama taruk harge...lagi tinggi ade ler.
Ko nak lawan kedai mamak ke hape?
Kalau la air-air ko yang lain tu sedappp giler macam kedai mamak, mungkin aku leh consider arrrr ko caj air suam tuh.
Ni apeeee...air manis ko tak manis. 
Air yg patut berase, tak rase langsung.


Kate meniaga beb.
Adab-adab niaga ko kene jaga.
Bab halal haram duit yang masuk...ko kene master.
Jangan main bancuh...main campak-campak cili padi...bawang bagai, tapi hasilnya kosong.
Sebab tu aku tengok kedai-kedai melayu ni susah nak bertahan lama.


Yang aku prasan, public takde la nak mengate sangat kalau kedai mamak caj 30sen untuk air suam, sebab food n drinks diorang mmg berase la kate orang tu..
Aku tak kondem semua kedai melayu sebab aku sendiri pon ade feveret kedai melayu jugak.


Apepun, lu pikir la sendirik.

No comments:

Post a Comment

Post Saya Yang Lain

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...