Ni nak habaq mai..
Kalau datang Kuantan, jangan tak singgah makan colek-colek kat Peramu, Tanjung Lumpur, Kuantan.
Korang jangan carik kedai lain dahhhh...gi je sini.
Makan pon sodap. Layanan pon best.
Err...korang tau dak istilah colek ni?
Bahan-bahan untuk dicolek.
Macam-macam hadooo.
Macam-macam hadooo.
Haa...tu diaa.....seafood yang dah ditepungkan (cth: ikan, udang etc), fishballs, kepok lalu dicolek a.k.a dicicah sama sos.
Nampak baju belang-belang zebra tu?
Sapo laie...my hubby the great! Heh.
Bertungkus lumus merebut satar panas yang baru dibakar.
Situasi yang sama korang akan nampak kalau korang gi Kemaman.
Tapi alang-alang korang dah ade kat Kuantan, toksah la gi jauh-jauh.
Sebab kat sini lagi sedap.
Unless korang saje-saje nak coti-coti mesia kat Terengganu.
Act, ade kedai colek lain kat area ni sepanjang jalan.
But for me, this paksu & maksu is the best.
Ade skali tu aku dan famili gi makan kat kedai MN (bukan name sebenar), tepi jalan jugak, tapi opposite ngan kedai paksu maksu ni.
Ok, tau la kedai MN ni ramai orang time tu, tapi takkan sampai customer panggil suh amek order pon korang tak layan sampai sudah kan?
Lastly, aku dan famili gi lari ke kedai paksu & maksu ni.
Thumbs up! Cepat je servis die. I like :)
Dan sampai skang, aku dan famili dah tak penah pegi kedai MN ni.
Maka paksu & maksu ni akan jadi sasaran we ols kalau balik Kuantan.
Pakcik dan staff-staff paksu maksu ni pon frenly.
So, kami leh makan ngan tenang dan santainyeeee..:p
ikan kembongg, udang, hotak-hotak & fishballs.
Korang nampak tak udang? Sebelah ikan tuh.
Huhh..sampai sini pon ko carik fishballs eh.
Satar.
Isi satar. Yummy oh!
P/s: Walaupun imej-imej kureng jelas, tapi kenikmatan mengatasi segalanya.
No comments:
Post a Comment