Dec 22, 2012

Home-stay Kuantan. Anyone?

Sape-sape yang tengah merancang percutian ke Kuantan atau ade kenduri kawen kat Kuantan tapi taktau nak stay mana...korang boleh stay kat sini
Atau u ols boleh klik its facebook for details info.
Kat situ ade no tepon the owner.

The place sangat gojes!
Its bungalow and located sebelah pantai.
Yang paling best, master bedroom die betol-betol menghadap laut.

Meh sini nak kasi tengok pic ckit.

Oh yess..see that beach? Pic taken from the master bedroom.

Nak lagi??


Sila klik link yang aku bagi kat atas nuuuu ok..:)
Sekadar meng-war-warkan.
Selamat bercuti! :)

Dec 19, 2012

Ijat's birthday dinner

Malam semalam gi celebrate besday member kitorang kat 10Binjai, Darby Park. Hepi besday, e-jad:)
Event was arranged by his lovely wife & our sweet fren, Lin.

Not bad die punya food.
Cuma maybe kuantiti bagi some food like western tak memadai. Kalu bole, nak tambah 1 lagi menu untuk diri sendiri!
Tapi kalau u ols order nasik, then ok la. Aku tau laaa sebab hubby order nasik. Grrrrr! 
Kate nak diet takmo makan nasik, tapi die order jugak.
Takpe...kasi can. (aku rase dah dua juta kali bagi can dah)

Suasana kat meja makan.

The menussss

Ciken lasagna!
Was my choice. Nyam-nyam. Shedappp.
Comey jek dalam mangkuk tu kan. 

Kalau tak silap aku, ni ciken grilled breast.
Breast gitu. Huehue..
Ni pilihan besday boy. 
Ke GRILLED TARRAGON MARINATED CHICKEN SUPREME ehh..??
Fuhh..panjang benor.
Dua-dua jenis food ni, memang sangat serupa. Same. Sama. 
Yang bezanya, sang tarragon tu tambahan garlic maple pumpkin je.
Tapi disebabkan besday boy tak kenyang makan food die, maka besday boy order ciken lasagna. Huahuahua..

Haa...ni lerrrrrrrrrr husben punye order.
Meriah kannnn?
Beriyani khambengggg.

Say cheese gurls!!!!

Lin, Sam, Finaz & op kos me! :)


                                                        .
                                                        .
                                                        .
                                                        .
                                                        .
                                                        .
                                                        .
                                                        .
                                                        .


HEPI BESDAY E-JAD!



Semoga dipanjangkan umur & dipermudahkan segala urusan.
Amin.

Dec 17, 2012

Berangan






Gojes kan? Malangnya, bukan aku yang punya.
How i wish. Haha dan haha.
Takpe, kite verangan je dolu.
Aku suke yang moden ni..sangat elegan. 
Aku tak suka english style yang bunga-bunga tu.
Cita dan rasa orang tak sama.
Aku nak guna pepatah "rambut sama itam, citarasa lain-lain", tapi aku rase pepatah tu tak relevan dah. Sebab skang ramai yang rambot kaler lain selain itam. 

Ni kalau aku ade umah kat negara omputih, aku nak wat style cenggini.


Hoiiii! (ketok pale sendiri)
Verangan lagi!

*kalau aku duk sorang-sorang, ni la kejanya. Berangan tak sudah. Syoknye cuti ^_^

Dec 10, 2012

SSF Jalan TAR moving out!

Meronggeng ke SSF pada setiap hari Jumaat adelah satu kemestian walopun tak beli apa-apa (bukan ari jumaat pun aku redah gak).
So, last Friday gi merewang ke sana sat.

Lantas terpandang banner SSF written "Moving Out Sale 50%"
"Wahh?! 50% diskaun?" (beliakkan mata) ohh...itu reaksi biase bagi pempuan.
Alohlahhaiiiii....SSF nak pindah rupenya.
Susah la gini. Kat mane lagi orang macam kami ni nak ngabihkan fulusss. heuheuheu...


Anyway, 50% diskaun hanye untuk item tertentu saje.

Plus ade monthly special offer sempena Krismas.


See that..sale from 1/12-31/12/2012. 
Grab-grab-grab! ^_^


So, aku tanye la staff kat situ SSF ni nak pindah ke mana?
Diorang cakap akan move ke Pertama Kompleks Tingkat 3.
Jauh la ckit nak menapak ke sana.

ALAAAAAA ...

So, ape lagi..SERBU!!
Memang murah. Lagi-lagi kat tingkat 5.
Siyes! Haha.

Dec 2, 2012

Demam AFF

Semalam punye bola dah macam final between Mesia & Indon. Huhu.
Padahal baru qualifying.
Apepun, tahniah HM! Tahniah tuk players dan keeper. 


Dengan penuh semangat ke'malaysia'an, husben ngajak aku gi bratuq bli tiket. 

Sanggup hokey walopun time tuh dah tengahari dah pon.
Aku ngikut je la. 
Ingatkan tiket dah abeh....upenye berderet-deretttttt rakyat jelata nak membeli tiket. Maklumlaaa, aku tak penah gi bli tiket secara manual ni.
Selalunya orang yang belikan. heuheu..
Sekejap jek Mr Apai q. Tiket dah ade kat tangan. *hepi*


Mr Apai sedang q in line..:)
Sumbak.

yehaa..dah hampir sampai kat pakcik kaunter dalam tak sampai seminit pun.
Sebab by the time kitorang sampai, kaunter lain dibukak. 

Tapi tiket tu untuk husben sorang je. Aku tengok thru tv kat umah adik aku. Teman die ngan Shahzad sebab husben pegi ngan adik ipar aku.
So, kasi la can the husbands pegi berteriak kat stadium nuuuu....
Harus diakui laa...kalau tengok kat umah dapat tengok bola dan players ngan clear. Pastu leh tengok repeat gol. Leh guling-guling.. haha.
Tapi kalo duk stadium lak, aura die lain. Kite rase kite boleh menang sebab kite ramai. 
So, kalau Mesia masok final, leh la consider nak gi stadium ..^_^


Husben dan adik ipar aku sampai umah lebey kurang kol 1 pagi.

Ingatkan nak tido je kat umah adik aku, tapi pikirkan arini ade mende nak setel..so terpakse la balik. 
Memang pueh ati dan berbaloi-baloi la bratuq beli tiket on da spot semalam. 


Walopun skor 2-0 tak menempatkan Mesia as juara dalam kumpulan, tapi enuf for tempah tiket ke semi.

Aku nak habaq ni....Aidil was great as defender last nite!


Gud Luck Malaysia!

Post Saya Yang Lain

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...