Dec 28, 2011

Jale2 caghi make bilo kelik kelate

Ohh..heaven...cuti seminggu tak keje.

Cuti nih kelik kelate.
Sebab raye haji ari tu tak balik sini.
Mujur husben bawak balik lappy.
Leh apdet blog.
Kalau dak, jadik spider web kotttt.

Emm..husben suke bawak gi tempat-tempat makan yang best kat kelate.
Sebab die kate, kelate the best! Heh..
Iyolah abeee...:)
 
Destinasi 1:
Tempat wajib yg kitorg slalu pegi kalau kelik kelate ialah....ikan bakar kat Kuala Besut. 
Husben sukeeeee la sangat pi sini.
Siakap..wajib. Sotong sama udang tepong pon wajib [i likeee...]
Aku ikotkan ajeee....sebab die yang bayor. He he.


Gambo ihsan dari uncle google
haaa....tu diaaa...ZUL IKAN BAKAR. jangan serbu ari senin. coti!

Destinasi 2:
Pehhhhh......hok nih memang menceceh ayaq liur.
Kalau pegi KB, sila carik NASI ULAM KAMPUNG KRAFTANGAN yee.
FYI, bukan ulam-ulaman saje yg ade. 
Ulam-ulaman hanye dish sampingan.
Komfem tak nyesal!
Dah la sodappp...murah sesangat lak tu. Never regret!!! :)
Gini rupenye ...
Gambo ihsan dari uncle google

Destinasi 3:
Ikan bakar lagiiiiii...tp kat Tanah Merah pulokk.
Saje jek nak try.
Ala-ala jjcm gituuu. Try selagi leh try. Haaakss.

Ohhh...??! 
Mahalnye kat sini.
Ok, tamau citer panjang sebab agak tak recommended kat sini. hihi.


Destinasi 4:
Megi ketam & pulot ikan bakar....nyammmm!
Hoooo..mmg tak penah dengar menu nih.
Rasenye kat KL takdek lagi kot.
Ok, yang nih memang recommended jugak.


Mesti korg tertanye-tanye kan..cemane la rupenye yekk.

Pulut tuh..pulut putih + nyior + ikan bakar sama pencicah.
Walaweehhh...sedap2.

Megi ala2 kari gitu....campor ketam sekor...
Pehhh...aku ratah ketam dulu baru abihkan megi. Haha.
Aku nih mmg tangan kayu. Tak pandai kopek ketam.
Hok susah2, aku pass kat Mr Apai.
Mule la menyengih sampai lobang telinge. 


Mr Apai: 'tak abih ke ketam tu....?'
Eccehhh...wat2 tanye. 


Aku: 'nahh laahhh...tapi kaki ketam bak sini'
Mr Apai: 'nah kaki'


Btul2 die bagi kaki. Cehh.

Dec 22, 2011

Laporan dari Melaka Part 2

2nd day kat Melaka:

Pepagi dah bangun.
Aku rase ayam pon tak bangun lagi time aku bangun tu.
Nak support team bola punye pasai.

Sesampai jek kitorang kat venue, opponent tak sampai lagi.
Haihhh...sokmo la gini.
Buleh tahan lame la jugak kitorang nunggu.
Siap bole posing bagai kat tengah padang...
Kamera?? Harus berade di tangan. Haha.

Ohhh...dah macam skuad harimau malaya aku tengok.
Jersi kuning.
Tapi yang spoil...opponent tak cukup player plak.
Aiiii???!! How come??
Rasa macam tak dialu-alukan plakk.
Mentang-mentang kitorang yang invite korang, takkan korang takleh provide team kotttt.
Kalau rase-rase takdek team, tak payahlah sign up ari tu.

Dah kira baek kannn kitorang datang ngan gahnye.
Motip: nak rapatkan hubungan sesame company.
Tapi cam tak berapa nak bole terime korang punye layanan.
Siap import player kitorang lak dalam team korg.

Final skor: 3 (pihak lawan) 2 (company aku)
Ehh..kalah kann??
Sebab 2 skor dari pihak lawan tu, player kitorang yang skor.
Should be 4-1. Cara takkk??
Congrats anyway. U all memang turbaekkk.

Abih bola, terus zassssss ke MITC dalam kol 2.30 ptg.
Ready tuk game boling lak.

Start dalam kol 5 camtu, abih kol 7 lebey.
4 jam hokey kitorang menghuni  MITC tu.
Mau tak longlai.
Nak tak nak, aku kene stay situ, sebab husben main boling. hihi.
Oh ye..aku dan husben 1 ofis yer..hihi.

Kalau pasal boling, husben tak makan pon takpeeee.
Kalau pasal boling, bini kat sebelah memang dah tak prasan daaaah.
So, kalau nak suh die diet dan memberi kebenaran untuk aku menshoping, silalah suruh die main boling. Haha.

Ok, overall team husben dapat no 3.
Jatuhan pin yang memang buleh tahan.
Individual skor pon amat memberangsangkan.
Ewahh..cam pengulas sukan. 

Abih boling, terus balik hotel.
Mata dah mengecil. Tapi perot lapa.
Ape lagi, mandi then carik port tuk dinner.
Oleh kerna sume member-member still kenyang dek melantak mihun petang tadi, maka kitorang cari port tuk karoks dulu. Hehe.

I luv this part!!
Ohhh...bayaran sangat murah la kat sini.
Kalau aku stay sini lagi 2-3 malam, memang aku balun karoks 2-3 malam tu jugak.
Abih karoks dalam kol 12.30. Whatttt??
Aiyooo...tak sedor dah pagi. Perot masih kosong.

Jumpa kedai mamak, belasah jee.
Megi goreng + teh ais. 
Cukuplah.
6-7 jam lagi dah nak brekfast.

Dec 20, 2011

Laporan dari Melaka Part 1

Okehhh..aku dah balik dari Melaka kelmarin.
Tapi arini baru berkesempatan nak apdet blog.


Day 1st kat Melaka:
Sampai-sampai jek, terus cek-in kat Hotel Abadi.




haaa..cantekkk kannn??
Gambo ihsan dari uncle google.
On the day sampai tu.....bilik kitorang dah black out. 
Ohhh. Sangat failed. 
Ape lagii...repot!
Dan-dan je abang-abang maintenance sampai, api idop balik. Haiskkk!
Seb baek kitorang dah ready nak gi ngadap game netball dah.
Makanyee, kami terus zasssssss ke kompleks komuniti Hang Tuah.
Game kol 8.


...aku marah btoi sebab kene kuar awai dari hotel. 
Tak sempat nak lelap, dah kene kuar balik.
Rupenye perjalanan dari hotel ke kompleks ambik mase 1 jam!!
Oh my my...patut laaaah.
Tenaga aku habih dalam bus jek. Jauh gilerrrrrrrrr.



Huihh...semangat btui kitorang. Awai bebenor sampai.
Walopun dalam perjanjian, game kol 8, tp kitorg main kol 9 lebey.
Owaaahh....dah la longlai dalam bus. Kene tnggu 2 jam lak untuk start main.
Ahh spoil btui.
Tapi takpeee, frenly punye pasai, ok kan ajer.


ok, kite warm up duluu.
Aku cam bese, main utk position C.
Tapi aku rase cam nak mati sebab main full game.
Oh oh..airr...airrrr.....
Walopun 1 game jek, tapi aku rase macam lawan 10 teams.


Puas la jugak main.
Tapi yang tak bestttt, jari aku bengkak dek salah hamek bola.
Ahhh...potong stim.
Seb baek jari kelingking. Kalu jari tengah bengkak?!!
Kelingking lagi besor dari ibu jari. Cemane tuh. Haaakss.


bengkak sudaa...
Lepas netball, badminton pulakk.
Overall abih kol 11 lebey gitu.
Dah penat kuar peluh, lapo okkkk.
...kol 12 mlm, mau makan apaaaa??
Aku belasah sup jek. Ringan-ringan gitu. 


Balik hotel, trus mandi.
Uhhhhhh...sangat best.
Tetibe ............................


'black out kee???!!!'
Aku jerit kat hotelmate aku dari dalam bilik air.


'haahhh...'


Hadussssssssss!! Again??!

Dec 16, 2011

Today's quote~love

'A kiss makes the heart young again and wipes out the years'


Jadi, kiss la slalu.


Ok, my blog akan senyap utk 2-3 hari ni.
Bizi mengaktipkan kalenjar peluh kat Melaka.
Nanti i apdet ape jd kat sane.


Chow all.
Bus akan gerak kol 12.30 nih.


Wish me best of luck! 

Dec 13, 2011

Beraksi kembali

Hoyee...kembali aktip mengeluarkan peluh-peluh setelah sekian lame menternak lemak. 40kg pon ada lemak tersembunyi okk.
Tapi tang mane die bersembunyi, idak la pulak aku tau.

Jumaat malam nih aku ade frenly game netball ngan SUK Melaka. 

Errr..dengar-dengar khabar team ni kuat.
Ape pun, aku harap indah khabar dari rupe je.

Name pon frenly.
Layan jek.

Bese laa...
Bila nak game baru menggelabah nak training bagai.
Kalau menang, ok jugekkk.
Kalau kalah, alasannye: tak ckup training....[basiii...]

Ok, tak sabar rasenye nak fly-fly away.
Orang kate, badan aku kecik...ringan..
Sebab tu senang nak fly-fly amek bola.
Tapi aku tengok ramai jek player negara yang badan besor-besor 3x aku, leh jek fly-fly.
Aku agak, kalau diorang stepping, komfem bergegar court kan. Heh.

So, Jumaat nih 1/2 day jek keje.
Another 1/2 day kitorang dapat pelepasan kuar awal.
InsyaAllah lepas solat Jumaat, gerak la.
Straight terus ke Melaka...tak singgah memane, sebab game kitorang malam tu gak.
Oh yee...badminton in a same time.
Esoknye [sabtu] bola sepak & boling lak.

'Kite enjoyyyyyyyyyyy!' 
kat Melaka nanti.

Dec 7, 2011

Hasil tontonan Ombak Rindu

Hehehehehehehehehehe.
Hihihihihihihihihihihihihi.
Huehuehuehuehuehuehue.

Haaaa..ko gelak la ye sampai rahang tu kembang.

Tanpa membuang mase, aku mengisytiharkan bahawe OR sangatlah best.

Bagi aku la kan. Tapi lain orang, lain pulak view nye.
So, ikot ati masing-masing nak menilai camne.

Aku ni agak berjiwa jiwang bagai, makanye aku cakap best.
Kat luar tuh, ramai yg berjiwa batu, kalau derang tgk citer ni, makanye derang akan cakap citer nih bosan.

Sebab best?
Selain jalan citer, aku dapat tengok muke Aaron btol-btol melekat depan skrin. Haha.
Kalau tak best, takde la member sebelah ngalir air mata.
Menghayati sangat nmpknye tu.
Siap kesat kat shawl memasing. 
Aku? Nangis gak...tapi takdela over macam diorang. Wakaka.

Seat kitorang takde la belakang sangat...takde la depan sangat.
Ngam-ngam sui untuk tatap Aaron...ohh ohhh...[ok..gedik tak?]
Sape kate orang laki-laki tak minat citer jiwang cenggini?
Separuh dewan aku tengok dipenuhi ngan gender tersebut.

Tetibe rase nak bagi view ckit pasal movie tu.

...nape aku rase lakonan Mila too over eh?...
[samada Lisa yang tak pandai acting, atau memang arahan berlakon macam tu...]
Paling tak suke biler terjegil-jegil mate Lisa duk jerit pekik kat Aaron. Nampak tak real sgt. 

...izzah mmg org kampung, tapi appearance die pakai tudung tu, TERlalu kekampungan la sangat.  Aku rase skang nih sekampung-kampung orang pon, derang dah pakai tudung ala-ala ariani tu walopun senget ke kiri...
Agak tak kena kalau org muda macam Izzah tu pakai.

Ok, ape pun..kredit to pengarah, penerbit, pelakon sume.
Aku enjoy sangat walopun sakit kepala melanda tibe-tibe. Aduss. 
Sangat spoil.
Nak fokus kat citer pon rasenye tak larat, TAPI DEMI Aaron....aku gagahkan jua. Ha ha ha. [maafkan aku pembace semua ...kerana skang memang fenomena Aaron Aziz ok..

Show semalam abih lebey kurang kol 9.30.
Kuarkuar cinema, terus msg husben.
Then die reply.

"pegi boling terus"

Oh ok....die tengah syiok memboling rupanya.
Seb baek ade member seboling.

Kol 10 lebey baru abih main boling.
Aku duk melangok tunggu husben menamatkan game.
Kawan-kawan haku sume dah blah.
Aku dah tak larat. Ngan sakit pala..ngantok bagai.

Tu la...gatai sangat nak tengok movie memalam tapi esoknye keje kan.

Masuk je kete, terus lelap. Haaks.
Mesti nyumpah-nyumpah driver kat sebelah.
Tau-tau dah sampai umah.
Lepas membersihkan diri ini, terus tidoq.

Pagi tadi, otw gi ofis [dalam kete], aku tanye husben...

"Malam tadi abang makan ape?"
"Tak makan. Diet. Hehe. Ja makan ape?"
"Tak makan jugak. Kenyang tgk Aaron" sambil senyum dan senyum dan senyum dan gelak dan gelak dan gelak dan senyum lagi.

"Hek eelleeeehh!"

Ha ha ha.

Dec 6, 2011

Booked!

Dah booked tiket Ombak Rindu!


Biler: hari ni
Lokasi kejadian: WWM
Ngan sapa: member-member haku. 


Husben kasi izin.
Kalau abang nak tgk OR ni, i sanggup pegi lagi ngan u.
Haakss.


Oh yeahhhhh ...
Skang tengah keje lagi.
Tak sabarrrr...
Mane bleh tahan dgr org citer-citer nih.
Kene ngadap sendirik oiii.


aku ade buku ni since aku skolah pakai kain cecah lantai, sinsing lengan baju. tak sangke skang diorang wat movie :)


Chow!

Dec 2, 2011

KTM oh KTM

Ok, semalam 1st time aku naik komuter dari Kuang nak gi keje.
Bukan 1st time naik komuter ok.....1st time naik DARI Kuang-KL.
Kang korg kate aku puak zaman batu plak...tak penah naik kenderaan awam nih.

Husben cuti semalam dan hari nih.
So, aku amek kesempatan utk menjimatkan minyak kete.
Kalau ikotkan ati ni...mmg aku soh husben anta aku ke opis terus.
Takyah nak menapak naik ktm nih.
Maklumla....lame dah aku meninggalkan alam ktm ni.

Hamboii...berlagak nyee.

Semalam...dapat seat. 
Tapi arini dengan gahnye aku berdiri tegak dari Kuang ke Bank Negara.

Time balik...sendirik mau hengat.
Dulu, aku dah biase la ngan keadaan-keadaan kelam kabut dalam ktm ni.
Tapi semalam aku rase macam nak sawan bile bangla-bangla dan mamat-mamat sri lanka sangat syiok duk menempel tepi-tepi aku.
Best sgt ke? Tulang je kot aku nih.


Space sangat laaah terhad. 

Aku dah macam kadbod yang melekat di dinding ktm.
Bau? Toksah cakap la. Sembur 11 jenis perfume kat badan pon aku rase lom tentu hilang.

Sampai kat Kuang, Mr Apai jemput.

"Eeeeiiiiiiiiiiii...ape bau bangla ni??!" [sambil tutup idong].

???????

Nov 29, 2011

Balik kampung

Lame btul tak hirup udara segar kat kampung.
Eccehhh...cakap macam kau orang KL.
Tak sedor eh i/c tuh kod 06? ....
Orang kampung okkk....cume tak duduk kampung jekk.

Ok la..ok la.....aku orang kampung.
Tapi mix ngan KL sebab duduk KL.
Ewwaahhh...nak jugak KL tu.

Last week aku balik kampung.
Jenguk orang kampung. 
Jenguk kambeng dan itik...............makcik aku yang punye.

Kampung aku takde la ulu sangat setakat Temerloh tu ...
Kalau ade kfc, kira maju laah.
Lain la ulu langat..ulu selangor...ulu tembeling...hee.

Kampungku.

Sape-sape yang mengidam sangat nak makan patin tempoyak, Temerloh is the right place!
Kompem tak nyesal punye!
Korang jangan terpedaya ngan citer-citer tahyul yang sampai rege 15 ribu tuh. Kabar angin je lebey. Propa btol. 
Rosakkan name baik kampung aku hokey! Marah ni...marah!

Bukan arr nak ngutok penjual-penjual ikan patin kat KL...tp kalau aku makan patin kat KL, konfem rase selut punye.
...tak selera. 
Susah woo nak jumpe masakan patin yang sepower kat Temerloh.

Jom blaja bahase pahang sattt.
Tapi yg paling aku expert adelah..... 
aok = awak
koi = aku
[huuuu! Tu yg slalu aku dgr]
Kalu hok bahase ulu-ulu tu...aku kene study dulu.
Lain la kalau dulu aku lahir kat sini...komfem korang takkan paham bahase dalam blog aku nih. 

baber = degil [penah dengar? haha. mcm 'bieber' je aku nengok]
gebor = selimut [haaa..hok nih macam glamer jek..]
kek nya = tetapi [bukan KEK ok...cth ayat: koi nak pegi Paris...kek nya takdek duit...] amacam?? best tak??
kohoit = lenguh [pehh....yang ni memang aku jarang dengar. len macam jek bunyik die]
habat = pengotor [word ni bole la digunakan untuk mengeji seseorang...]
berleming = berminyak
pedo'oh = bohong [ni biaseeeeeee.....]
polok = tamak [ooooo...baru aku tau]
ngercuk = ramai sangat [aduhh..makin berbelit nak sebuttt..]
Dan lain-lain...iskk...lame-lame aku yg pening.

Sumber-sumber di atas adelah dari sumber kamus yang boleh dipercayai.
Nak aku cakap loghat Temerloh ke? Hareemmmmmmm...
Tapi kakdang-kadang husben cakap....bile aku borak-borak tu..ade terselit loghat-loghat Pahang tanpa aku sedari.
Ekk? ye ke? 
Ewaaahhhh..tak nak ngaku lak.
Memang aku tak penah blajo, tapi ni sume gara-gara ter'influence' ngan mak bapak aku la niee.
Yela..mane tak tumpah kuah kalu tak ke nasik. Ye dak??

Nov 22, 2011

Ibu segala pingat emas!

Tahniah Harimau Muda!
Tahniah Malaysia!

At last, Malaysia berjaya mengekalkan pingat emas ..ibu segala pingat emas dalam acara bola sepak kali ke 2 berturut-turut dalam sukan SEA!
Lantak depa lah nak lempar botol kosong keee...
Nak blah dari stadium awal-awal ke...
Tak nak dengar lagu kebangsaan negara kita dimainkan kee...
Tak nak tengok bendera Malaysia dikibarkan ke....
Tak nak meraikan kemenangan Malaysia ke...
JANJI Malaysia dah menang!!
Itu yang penting.
Malaysia monang bosarrrrr walaupun dengan ketiadaan beberapa pemain utama yg mungkin bile mereka masok padang, jaringan bole jadik 6-1..!!

Woihhhhhh...ati sangat bunge-bunge.
Macam aku yang main kat padang malam tadi. haakss.

Dinner kasi awai. Sebab takmau miss permulaan game.
Jadinye, bli jek food. 
Kalau masak, amek mase. hihi.
Mujur ade pasar malam depan umah. Senang.

Start je game, aku dah terpekik terlolong.
Berapa kali kene sound ngan husben.

Masuk jek part additional time, bertambah kecut limpa aku.
Kejap-kejap mate aku kat tv....kejap-kejap mate kat laptop tengok FB.
Saje nk pantau komen-komen korang kat situ.
Yang mengutok...mengeji....memuji....

Oh ohh...akhirnye sampai ke penalti.
Mau tak penat korang main sampai 100+ minit ekk..

Oh yehaaaaaa...
Sorang-sorang sepak ke gawang gol.
Nerves die....rasa macam nak terkeluar pankreas.
Aku siap duk rapat-rapat ngan husben..excited punye pasal.
Kalau menang, leh hug. Aww.

"ishhhh...ape ni rapat-rapat...orang nak fokuss ni"

Lerrrr...die nih. 

Gol!!!!!!!!!!!! Sepakan Baddrol membuka mata duniaaaaa kepada Malaysia!!
Aku punye lompat...memang sakan.
Kitorang jerit tapi tak keluar suare. Err..cemane tuh ek?
Sebab kalau jerit, komfem-komfem umah kitorang jek yang riuh bagai nak rak.
Tak feel langsung. 
Aku duk tadah gak tinge kat luar umah...kot ade yang terlolong.
Taraakkk. Diammm.
Pehhhh..die punye feel macam tengok final dunia Malaysia lawan Spain.

Bila emcee announce juara, kedengaran suare player kite jek kat tengah-tengah padang tu. Mana penyokong dari tuan rumah???
Camni ke ehh korang hormat wakil negara yang datang kat tempat korang? 
Aku dok perati stadium...kosong!!?
Haihh...dah balek sume?
Tak profesional langsung ok!
Korang taknak hormat kitorang...tapi puak-puak korang jugak yang meramaikan negara haku.

Tapi di saat bendera Malaysia dikibarkan....bangge tak terkira....
Ecccehh...aku pon ikut skali letak tapak tangan kat dada sambil nyanyi lagu Negaraku.

Husben dah pandang semacam.
..."macam dia pulak yg tergolek-golek kat padang tadi..."

Err....agak-agak bole ke Indon-indon ni blasah LA Galaxy?

Nov 18, 2011

Pabila Harimau baham Garuda

Waaahhhh....di saat ini rakyat Malaysia sangat banggggeee dengan kemenangan pasukan Malaysia kite membenamkan pasukan Indon semalam. Skor: 1-0

Aku senyum-senyum kambing je bile dengar commentator tu cakap...

"Pasukan Indonesia menurunkan barisan pemain yang tidak glamer...mungkin juga tidak dikenali oleh rakyat mereka sendiri..."

huhu. Ini macam pon ada kaa..

Nak kutok-kutok skang, tak gune dah.
Mesia dah menang. Kami syukurrrrrr.
Gugur juga bulu-bulu Garuda malam tadi.

Urm..sangat berbaloi terjerit-jerit sama husben..
[errr...act, aku sorang jek yang jerit]

"oiiiit...dengar jiran sebelah laa..." 

haha..pedulik! Orang tengah excited.
Maklumla, area rumah aku tu baru lagi. Jiran blom ramai.
Kawasan sunyi.
Kadang-kadang bunyi alarm umah sebelah jek yang lebih-lebih.
So, sebarang bunyi-bunyian sebesar zarah pon mesti bole dengar punyaaaaa.
Ape lagi suare emas haku. 

Okeh....abih game, ati manyak sukaaa.
Ape pun, Alhamdulillah.
Malaysia menang!
2 more steps...kite monang bosar! yiha!
InsyaAllah.

Nov 11, 2011

Tarikh best datang lagi

Oh yeahhh....11.11.11.
Ada ape ngan tarikh ari ni?

1) Orang kahwen. [arini nikah....sok sanding..biaseeeeeeee..]
2) Orang beranak.
3) Orang sambut hari jadi.
4) Orang pindah umah [eeekk....pindah umah pon nak carik tarikh best gak ...]
5) Orang selebret ulangtahun kahwen
6) Orang malas nak keje [sebab ari Jumaat..] ha ha...

Tak best nak tengok status kengkawan kat FB ari ni.
Sume taruk pasal date 11.11.11.
Baek korang bace blog aku dari bace status FB ari ni. Huuu.

Rasa blessed sangat ari ni sebab jatuh pada hari Jumaat yang Mulia.
Ramai yang mendirikan masjid. Alhamdulillah.
Moga hari ni akan memberkati hubungan korang sampai akhir hayat. 
Amin.

Tapi paling best arini sebab ari Jumaat.
Oh..sangat suke hokeyy.
Semalam baru masok ofis...sok dah cuti balik.
Syiokkkkkkkkk maaaaa.
Heaven!

*misi sebenar adalah untuk membute...

Nov 7, 2011

Raye Haji & baby baru

Salam Aidiladha!


Hari ke-2 raye haji...
Hari ke-4 umur anak buah aku yang pertama.


Best tul tengok ade anak kecik kat umah.
Sonok layan..


Pegang baby?? Pass! [haha..]
Sendawakan baby? Pass jugak.
Basoh berak baby? Err..ckit-ckit la.
Cume satu jek aku tak ley buat ..............SUSUKAN BABY.
Kalu ley buat, memang name aku legend dalam book of records.


Ok, my sista pantang kat kuantan.


Ouhh...baru hari ni aku prasan baby ni hairy.
Ikot daddy dan atok die belah daddy.
[stetment melepaskan diri...] ha ha.


Mata sepet.
Yup...ikot mummy die.
Mate itam banyak dari putih.
Yup..ikot mummy jgk.
Suare halussssss.
Hok tu, aku taktau ikot sape.
Ikot famili belah daddy die kot.
Sebab belah-belah kitorg memang sore high-pitch gituuu.
Larik tune ckit.


COMEL.
Op kossss la ikot aku.
Eccehhh..yang comel sume kau yeeee...
Macam orang lain tak comel.


Lain-lain sign blom nampak clear lagik.


Nama baby??
Surprise sampai hari ke 7 katenye.

Oct 28, 2011

Sabah

Sorang member tanye aku pasal trip ke Sabah.
Nak gi haneymoon barangkali.
Tetibe aku teringat kenangan terindah [cheewahhh] besama-sama husben satu tika dulu. hakkkss.

Aku sangat-sangat suke gi sane.
Cume food die mahai ckit..duit cam ayerrrrr.
Tapi tak kesah laa...janji enjoy.

                         Ni namenye Poring Treetop Canopy Walkway.

Nampak org depan tuhhh??
Haaa..tu tourist jepun.
Dalam tour pakej aku tuh, ade 4 puak tourist.
Jepun, Korea, Australia [kalau tak silap aku] & MALAYSIA...[hahaa...aku n Mr Apai la tuuuuu]
Dalam tour van, kitorg diperkenalkan each other by kakak tour guide tuh.

'...they are from Japan...two here are from Korea...back there are from Australia....and the couple there from Malaysia...'
haha...sengal. Dah la dok Malaysia, sekali introduce...dari Malaysia jugak. Tak bley blah. 

Abih ber-canopy walk, sesi merendam kakiiii
yehuuuuuuu!

Poring Hot Spring.




Nampak plaster yang bertepek di ibu jari kaki itu?
Ni semua gara-gara yang aku tak tau ade sesi jungle trekking dalam pakej tour ni.
Jadi, hamba pon belasah pakai sandal bertutop. 
Dah lerrrrrrrr sandallllll...bertutop puleeeee. 

Maka melecet! 

Tak syiokkk btoi la nak ber-trekking. 
Spoil.

Untuk mengelak ke'spoil'an ituuu...jom ke pantaiiiiiii...
yehuuuuu!
Pantai ini sangat cantekkkkk. 

Karambunai.




Oct 27, 2011

JJCM: Ana Ikan Bakar Petai, Bangi

Lokasi: BANGI.

Perhhh…dengar name jek aku dah terliuq.

Meleleh ok.

Baru 3 minggu beroperasi. So, no wonder ramai org.

Malam tadi gi lepak sane sama wa punye famili.
Takpelaahhh..jauh ckittttt..janji dapat melahap ikan bako. Lame dah tak pekena.


Menu:
Ikan Siakap + petai [untuk geng lelaki]
Ikan Jenahak + petai [untuk geng pempuan]
Lala masak pedas [menu WAJIB!] wajib juge irup kuahhh
Sayor camporrrrrrr
Kerabu mangga
Telor dadar
Kopok lekorrrr

Ok, skang dah hampir lunch time. Sume menu yang disebutkan sangat2 menyentuh perasaan.

Tempat tuh senang jek nak carik.

-à dari tol sg besi tuuu..korg masuk tol Bangi. Pehtu ade roundabout, amik kol semilan. Belah kanan dah bole nampak kemeriahan Ana Ikan Bakar. Die jekk yang lip lap lip lap kat situ. Korg kene wat uturn kat depan ckit. Parking? Carik sendirik.

Selamat makan!

Uwaaaa..teringat ikan yg tinggal tulang semalam! 

Post Saya Yang Lain

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...