Apr 26, 2012

Welcome WWP

Setelah KAD bertukar pemilik, skang kelibat WWP pula menghiasi laman rumah kitorang.
Digosokkkk...dibelai...dicuciiii...dihembus-hembus...[bese laaaaa..baru] 
Tunggu lame ckit. Ckittttt jek. Haaaks.

1st day naik WWP...rase mau terbang!
Husben bawak 60km/s jeeee...tapi impaknyeeee mak aihhhhhh...kalau aku tak kaut perot husben dengan pantasnye,mau tersadai aku kat highway nuu.
Bergoyang-goyang badan aku kene angin.

Kelmarin punye kes...aku ngantok atas motor.
Memang rase nak tido tang-tang tu gak!
Err..sebab slalunya naik kete, aku tido. Haha.
Nak sampai opis, baru terjaga. Tu pon kalau terjaga. Kehkeh.
Beriyer-iyer aku jegilkan mate, tak nak kasi terpejam.
Terpejam kaluuuuuu...memang penghuni ICU la gamaknya.

Dek lame tak membonceng kan, rase seriau plak..walopun bukan aku yang bawak.
Yang tukang duk belakang motor ni sebenarnye yang paling bahaya..sebab kalau kene sondol, komfem-komfem aku tersembam dulu.
Pastu kepala aku asyikkk laaa tertinjau-tinjau keadaan kat depan motor tu.
Aku lagi risau dari tukang bawak motor hokeyh!
Aku rase aku lagi banyak habiskan waktu atas moto skodeng side mirrors tu.
Tapi kalau terpandang mamat kacak belakang moto thru side mirror, aku skodeng lame ckit la. Haaaks.

Tapi skang dah ok laa.
Aku tau dah tang mana yang angin kuat...tang mana kene cilok...so, time tuh aku cekau Mr Apai kuat punyaaaa.

Dulu masa EX5 ade, porch rumah tu muat la nak masok 2 kete.
EX5 tu bole la tolak-tolak ke tepi ckit.
Haahhhh kau...main tolak-tolak je kaan.
La ni, husben warning awai-awai...1 kete jek bole masok!

Hoho.

*nanti aku tepek gambo WWP. cekidautt soon!

Apr 17, 2012

JJCM: SAS Corner, Danau Kota

Kalau aku makan western food, aku akan order Fish & Chips.
Memang itu lerr feveret western aku..instead of ciken chop la..ciken grilled la..lamb steak la...

Ade 1 kedai ni yg aku rase, fish n chips die mmg menepati citarase ke'wester'nan aku.
Fish die garing..best...
Ade hot dog kecik-kecik.
Pastu ade jagung yang dibakarkan.
Ade sos ciliiiiii.
Sebab selalunya kalau aku makan kat kedai-kedai lain, fish die mentah.
Pastu sos cili kene mintak.

Ye..ye memang aku tau kalau fish n chips takdek sos.
Tapi kedai ni memang memahami kehendak aku. Kehkeh.


Credit to my opismate [cik Yan] yang bawak aku gi dinner kat sane.




Then 2nd time aku gi...aku bawak husben.
Tapi kann...agak mengecewakan plak sebab lama sungguh kitorang menanti.
Customer tak ramai...tapi lame btoi menunggu.
Sebab kedai baru bukak kotttt...nak-nak plak husben order grilled ciken baekk punyaa..:)
Anyway, mak tak kesaaahhh ...sebab mak tetap order fish n chips yang garing itu.

Tapi laen citernye ngan Mr Apai.
Ciken die tersangatlah 'besar' sehingga husben menghabiskannya tak sampai 2 minit. Huhu.
Ntah-ntah 1 minit jek. Adeyhhhh...
Nak gelak pon aderr...hahaha.
Takpela bang, agaknya wrong timing la kot kite gi ari tu.
Agaknye depa tak sempat..ciken yang besor beku lagiikkk...
Yang ade cume yang cinonit...
What to say..ngapp sajeee.


Tapi aku tetap recommend korang kat sini.




Apr 5, 2012

30 sen

Woowee...
Lame betoi tak update blog.


Ok, tetibe terlintas topik best untuk diblogkan.


Besenye u olls minum air suam berapa sen eh??
Semalam lepas lunch, member ofis rungut-rungut makcik kedai caj 30sen hanya untuk air suam yang datangnya dari kedai melayu juge!
Aku pon penah terkena jugak sblm ni.
Nyumpah-nyumpah aku dalam hati ok!!
Aku leh trime lagik kalau 20sen tu.
Ni sejak bile plak naik seposen ni??!
Dan alangkah bagusnyeeee kalau air suam tuh korang bagi free jek kat customer korang ni.
Apela sangat air suam tu kalau nak dibandingkan ngan untung-untung yang kau dapat tetiap ari tu.


Sangat tak berbaloi a.k.a kejam.


Dulu setau aku, kedai-kedai melayu ni kasik free jek.
La ni, kau pon sama taruk harge...lagi tinggi ade ler.
Ko nak lawan kedai mamak ke hape?
Kalau la air-air ko yang lain tu sedappp giler macam kedai mamak, mungkin aku leh consider arrrr ko caj air suam tuh.
Ni apeeee...air manis ko tak manis. 
Air yg patut berase, tak rase langsung.


Kate meniaga beb.
Adab-adab niaga ko kene jaga.
Bab halal haram duit yang masuk...ko kene master.
Jangan main bancuh...main campak-campak cili padi...bawang bagai, tapi hasilnya kosong.
Sebab tu aku tengok kedai-kedai melayu ni susah nak bertahan lama.


Yang aku prasan, public takde la nak mengate sangat kalau kedai mamak caj 30sen untuk air suam, sebab food n drinks diorang mmg berase la kate orang tu..
Aku tak kondem semua kedai melayu sebab aku sendiri pon ade feveret kedai melayu jugak.


Apepun, lu pikir la sendirik.

Post Saya Yang Lain

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...