May 31, 2017

Nuh's first word

kene marah

Nuh can say a very few words now and his earliest words were NAK and ABAH. Why ABAH?? Nooooooo .. Why not IBU? -___- 

Tapi memang the word IBU itself susah nak sebut. Compared to MAMA or MAK. I realize that each word yang ada huruf A, senang disebut. Betul tak? No? Sebab kadang-kadang aku dengar Nuh sebut KAKAK refer to Wafa. Well, walaupun bukan 100% heard as K.A.K.A.K, but it sounds like that. Yerp maybe Nuh sebut 'tatak' or 'takak' or 'atak' or 'katak?' Hehehe.

So now abah 1, ibu 0. Abah win.
We are still working on IBU and of course on his name (even own name cannot sebut meh??) haha.

I am not sure which word comes first, ABAH or NAK.
But its like 100 times a day Nuh sebut NAK. Itu nak, ini nak. Semua nakkk. Huu.

Buat hero ibu yang sorang ni (so farrr), semoga membesar dengan baik di hadapan mata ibu dan abah. Love you..

May 29, 2017

After a loooong silence ...

... i am back!

SALAM RAMADHAN everyone!!

Haven’t blogged for almost 5 months and that’s the longest period ever! haha.
Ok, i am done with full English version guys.
Go back to Malay yeah? 
Campur-campur pun ok what.

Apa yang terlepas ehh? Oh okay..

Wafa already big girl now. 3 years already on last March. Or to be exact 03/03/2017. Me started busy with my real job in office dalam bulan 12 aritu and dragged till now (ok tipuuu). Dah free dah hari tu tapi sindrom malas muncul. Biasalah, dah lama tak perah otak, tak spread ideas memang berat aje lah jejari ni nak menaip. Just today i can find a minute to blog. Curi-curi masa kejap. No big deal meh. Lets throwback. Hee.

Cantik kan kek tu?
Boleh tengok ig: reedowen_bijul with more designs.



Cousins.
Ignore the boring faces -____- 
Ignore rambut Wafa yang serabai -____-

Post Saya Yang Lain

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...