Aug 27, 2013

Iklan: Rumah tepi pantai untuk dijual

Wuhuuu!! Sekadar mengwar-warkan.
Rumah banglo 2 tingkat tepi pantai untuk dijual!
Lot kedua dari pantai ^_^

Lokasi: Balok, Pahang (tepi pantai Balok)
Bilik tidor: 6
Bilik air: 5
Keluasan: 5400 sqft
Jenis: Freehold
Harga: 500k

Pandangan depan. 

Nampak pantai tuh? Bery-bery niceeee haa :p

Pandangan sisi lak.





Untuk keterangan lanjut, u olls bole refer kat sini.
Bole contact/WhatsApp Encik Ahmad Kamil bin Noh (013-9809802)
But he prefers WhatsApp. Will be replied asap!

*Oh oh...don't forget to mention my name ye kalau u olls betol-betol interested with this offer.
Tenkiu so much much!
^_^

Aug 16, 2013

Raya 2013

Tahun ni turn raya kat Kelate. 'White Sand' gitu. Sila terjemah sendiri.
Tema raya, dark grey. 
Haruslah bertema. Baru terasa bahang raya. 

Raya di Kelate:


Beli baju siap je. Takde mase nak tempah-tempah. Huhu.
Shawl dari Ruzaini Rozlan. Shawl dia sangat gojes! Kain lembut dan corak die pon sangat cantik.

Pagi-pagi lepas Subuh husben i dah terpacak nak berbbq.
Bab-bab bbq, kasi la kat dia. Kompemmm menjadik. 
Senang i.

Raya di Kuantan - Raya ke3:
Tahun ni tak sempat pon nak amik gmbo raya sesama famili.
Rasenye tahun ni raya paling bizi sekali. Tak kira belah Kelate or Kuantan.

Husben sedang berbbq.
Partner in crime: biras.

Ayam yang dah selamat diperap dengan resipi husben sendiri.
Nyammmm. Mudah keje i.


4 orang belah kanan...adek badek haku.
Aku sulung & paling comey ^_^

Sepupu sepapat..mak pak sedare datang beraya.

Silalah korang bergelimpangan di mana sahaja.


^_^

Aug 15, 2013

Kembalinya seorang sahabat kepada PenciptaNya

Selamat Hari Raya to all bloggers & readers.

Sori u olls...raya ni memang takde masa nak update blog disebabkan kekangan masa, alat meng'update' blog dan line internet yang sangat 'bagus' kat kampung.

Hari ni raya ke-8. Aku baru je masok ofis.
Nanti-nanti aku citer pasal raya yee.
Sebab hati ini masih terasa dengan pemergian seorang sahabat ofis pada raya ke-2 yang lalu. Arwah sangat-sangat dikenali oleh semua staff ofis termasuk di semua cawangan pelusuk negeri.

Tahun ni aku beraya kat Kelate. Kampung husben. 1st raya memang tunggu orang datang rumah. Pendek kate, tak ke mana. 2nd raya baru berjalan ke rumah saudara mara. 

Lebih kurang lepas asar gitu, husben dapat panggilan tentang pemergian arwah yang boleh dikatakan amat rapat dengan dia. He was driving time tu nak gi beraya. Tetibe husben jerit terkejut lalu dengan tak sengaja menyagatkan body kereta kat divider tepi jalan. Agak calar balar juga. Calar kereta takpe...berita pemergian arwah lebih menjadi titik fokus kami. Aku agak terkedu. Husben takleh kate apa. Sebab aku tau, pemergian arwah akan memberi kesan yang mendalam pada semua staff di ofis. 

Yang lebih sebak apabila arwah baru sahaja menimang cahaya mata pertama tak sampai sebulan. Baru few weeks je. Ya Allah. Semoga balu arwah dapat menghadapi ujian dan dugaan ini dengan tabah dan kuat.

Tak boleh nak citer panjang-panjang kat sini sebab takot ade yang menitis nanti. Dan ade juga hati yang perlu dijaga. Bersemadilah dengan tenang wahai sahabat.

Al-Fatihah untuk arwah. (Kalau ade antara rakan-rakan ofis yang membaca entri ini, anda tahu ia didedikasikan untuk siapa)

Aug 2, 2013

Segmen Upkan Follower by Hana


Weee...segmen best nih.
Bilangan follower sekarang 26 orang je. Hihi.
Let's follow & join reramai! :)

Ni i tag ckit blog-blog yang i follow:
http://miraclemukhrizz.blogspot.com

Nak tengok blog ape yg aku follow lagi, meh skodeng blog aku.
Jom follow. 
InsyaAllah blog ini akan sentiasa di apdet dari semasa ke semasa.

Tq Hana sebab mewujudkan segmen ini ^_^

Post Saya Yang Lain

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...