Feb 5, 2015

Klinik & Doktor Serena

Rasanya kalau korang search pasal Klinik Pakar Kanak-Kanak Serena ni, memang berlambak kottt. Cer korang lak search.
Tiap blog dan web yang aku baca, semuanya memuji. Baik doktor dan kliniknya.
Honestly, my personal view sama je macam yang diorang review.

Citernya gini..
Wafa ni dah lama tak sihatnya. Tak demam. Tapi batuk dan selsema yang tak baik-baik. Risau.
Boleh dengar kahaknya. Kesian sangat. Tido pon tak selesa. So, aku pon ikot skali tak cukup tido sebab Wafa asyik bangun merengek.
2-3 kali pegi klinik yang sama, ubat yang sama, explanation yang sama...tetappppp tak elok. Iskkk. 
So, ade member rekomen Klinik Serena ni. Isnin baru ni ke klinik Serena lah kita. Located kat Bukit Rahman Putra, Sg. Buloh. Mujur dekat ngan rumah. 
Ok, takpe..kita try dulu. Fulus letak tepi. Kesihatan anak lebih penting.

My fren dah warning suruh pergi awal-awal pagi. Tapi kami ni degil. Heh.
Kol 10 baru gerak kluar umah. Sampai kat klinik, hohhhh...berduyun manusia. Takpelah, dah sampai kan...register saje lah.
Tengok waiting list, tepuk dahi sat.
Duduk-duduk kejap, pi makan dulu lah. Ade la dalam 3 jam kot tunggu till our turn. Ape de hal lah. Lagipun tak ke mana, cuti.

Overall, doktornya bagus. Explanation sangat terperinci. Siap gambarajah depan mata.
Surrounding klinik pon menarik. Children friendly.
Staff ok. Tak sombong.
Ubat menarik. hihi. Dan costly. Of course!! :) Kate nak baik cepat kan. Nama pon pakar. 

Dengan izin Allah jua, slowly Wafa kembali sihat. Good. Till now, masih go on dengan ubat Klinik Serena tu. Sangat lahhh mencabar yaaaa nak bagi ubat kat budak kecik ni..huuu.


pintu masuk klinik.


pamphlet untuk bacaan umum. 

Mr Husben sedang uruskan bayar membayar obat kat kaunter bayaran.

Silalah geget gelongsor itu..

Moga anak ibu cepat baik.
Tapi lasaknyaaaa...abah pon tak larat nak kejor.

Ikot sape laaa lasak niii...wink wink.
^_^

3 comments:

  1. lasak serupa mak dia la..macam arnab bateri energizer..hihi..

    ReplyDelete
  2. Biasala bdk2 mmbesar.kalau x de progress x normal namanya.jgn disekat2 bdk ni.biarkn aje.pnt mmg la pnt.cm tu la bila ada ank.byk sbr jd parent ni.

    ReplyDelete
  3. Berapa ratus bayaran utk baby hari tu?

    ReplyDelete

Post Saya Yang Lain

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...