Jun 8, 2018

boy or girl?

Since i dah tau jantina baby ni, kena lah buat persiapan dengan lancarnya. Tapi kasi habis raya dulu la. Pening i nak kene pikir beli baju raya lagi, baju budak-budak, baju bapak budak biar dia yang beli...muahahaha. Pastu pikir nak beli kuih raya laa, baju raya ke2, raya ke3...apa ole-ole nak bawak balik kampung, apa hadiah nak bagi kat mak, berapa duit raya nak bagi anak buah, berapa banyak baju nak sumbat masuk dalam beg, such and such. Haihh serabut.

So, balik je ke KL nanti terus kene pikir barang baby pulak. Lepas abih pikir barang baby, pantang pulak 2 bulan. Lepas tu kene pikir lagi baju untuk kawin adik bongsu i bulan 11 ni. Haruslah melaram sakan sebab last wedding dalam adik-beradik ni. Hehe. Tak abih-abih pikir kan. Uwaaaaa...sempat ke idok ni??


Anyway, this third  pregnancy is completely different than my previous with Wafa & Nuh. Wafa was all western food. Kejap-kejap nak fish n chips la..spageti la..meatball la..mushroom soup la...and so on. Kira dah macam anak mat saleh celup ni. 

Nuh was urmmm....oh yea....i tak suka ayam time ni. Tak suka sayur. Tak suka ape lagi tah, tak ingat dah. 

But this one no specific food yang i kata suka makan atau tak. I ate everything as i remembered. Kira macam main belasah je lah. Semua boleh masuk. Hehe...so u guys rasa baby i boy ke girl? Mehehehe.

Well, i rasa i sama macam mak-mak lain juga. With first pregnancy, it was all being fascinated with baby books, baby's website and all that kind of stuff. Yea..mommies know lah kan. Second time round, all the books and related website are gone! I’ve just been so busy running after Wafa because she's still small at that time. Umur Wafa baru je 11 bulan, Nuh dah ada dalam perut i (alasan kan?) And this third round, hmmmm..hehehe... i kene tengok dan baca balik sikit-sikit pasal baby to get some info yang i dah lupa, walaupun beza Nuh dan baby ni pun tak berapa nak jauh sangat :) Hihihi.

Selamat berpuasa everyone. 



Bye.


No comments:

Post a Comment

Post Saya Yang Lain

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...