Jul 18, 2018

end of journey. almost!

It's 37++ weeks now! 

Mannnn... feeling anxious to be honest! Although this is my third experience and my third cesarean! Oh yes. Semua anak-anak i keluar ikut tingkap. Bukan pintu tak terbuka tapi ada sebab-sebab yang i tak boleh bersalin normal and have to go through czer process. Bagi yang tak tahu, its called elective cesarean. Pembedahan yang dirancang. On 23/7/2018 ni, i kene check in on the day nak operate tu. Check in pagi, bedah petang. Disebabkan doctor i ada operation lain sebelum tu, so i have to q.

Masa anak pertama dulu, ada juga yang tanya i ehh kenapa operate?? Anak first dah operate? Sayang laaa....

Ehhh...you taktau apa-apa, jangan nak membawang sangat. Masa tu takde lagi word BAWANG ni, so i guna word tu sekarang lah. Heh! Wahai cik adik, ada sebabnya ya kenapa i czer. Takyah nak kecoh sangat. I sengih je la time tu. Orang macam ni, kalau kita explain seploh muka surat dan seploh hari pun, ada je jawapan dia. 

Well well, nervous tetap nervous, takut dan gumbira. I’m at the point where I really want my baby out sebab i dah rasa sakit-sakit sekarang ni. Sabar ya baby. 23/7/2018 nanti baru doctor keluarkan awak. Sikittt je lagi. Ahhhhhh at the same time, I’m like OH MY GODDDDD I’m going to have a third child. How meh ada 3 orang anak? Dan semuanya masih kecik-kecik lagi. Yang sulung Wafa tu tadika pun belum. Awuuuuu.

So, sebelum i bersalin ni, i dah booking tadika Wafa for next year. Kasi setel semua dulu. Walaupun pengetua kata banner untuk pendaftaran baru akan naik on August, tapi i insist nak book awal takot nanti takda masa kelam kelibut dengan baby baru atau by the time i habis pantang, tempat dah full. Boleh je nak suruh hubby setel tapi i nak jugak dengar apa yang pengetua tu cakap depan-depan. Apa-apa hal book dulu lah. Masa pi jumpa pengetua tu, tanya-tanyalah apa yang patut like yuran, aktiviti, pakej and so on. Bila puas hati dan i tengok suasana tadika pun memberangsangkan, dan masa i sampai tu, budak-budak tengah nyanyi lagu Omar & Hana. Eh kiut lah. Maka terus lah bayar deposit. Setel! Lega dah part tu. Wahhhhh dah besar dah anak dara tu, nak sekolah dah.

Ok, sindrom mak-mak kembali.

Alrite guys, doakan semoga semuanya selamat ya. Bersua kembali lepas i dapat baby. Tak lama dah. 4-5 hari je lagi. Advantage bagi yang cesarean. Dah tau bila nak dapat baby. Heheheh..



Ok bye.

No comments:

Post a Comment

Post Saya Yang Lain

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...