Mudah sangat aihh.
Tapi aku taktau tajuk apa resipi ni. Aku letak 'Roti lapis telor+ham+cheese' Makkk datokk...panjang kau punya nama resipi. Hakhak. Actually, dalam internet pon banyak ni. Tapi aku nak paparkan jugak kat sini. Papar?? Skema gila.
Bahan-bahan:
- roti gardenia
- telor
- chicken ham
- cheese slice
- minyak
Bahan-bahan:
- roti gardenia
- telor
- chicken ham
- cheese slice
- minyak
1) potong roti cenggitu. lobangkan kat tengah-tengah
2) pecahkan telor dalam roti yang dah dilobangkan
3) taruk chicken ham, ham tu masakkan dulu k
4) taruk plak cheese
tutupkan balance roti yang korang dah potong awal-awal tadi atas cheese slice. kira final step la ni.
haaa..gini rupa bahagian bawah telor yang kita pecahkan mula-mula tadi setelah dibalikkan.
telor sudah melekatttt kat roti.
tadaaa! dah siap.
simple banget. mak pak suka..ape lagi budok-budok.
makan-makan sambil terasa ham & cheese. phewww!
mak tak paham mekkk..... nak msk atas api apa? dapur kayu? dapur gas? oven? kuali ajaib? Tahap kepanasan api mcmana? bawah roti lepas tu xyah kaver?
ReplyDeleteahahah...guna atas dapor gas la sng kak mekk....i tak guna dapo kayu ni. :) sukati laa masak dalam pan ke...kuali ajaib ke...buleh sajaaa aih. tahap kepanasan pon ikot tuan roti. takmo hangus jgn guna api kuat. ahaha. tengok agak2 telor n roti dah masak, sila tutop api ye. bawah roti tak payahhh kaver. slmt mencuber ye :)
Delete