Jan 23, 2013

Kakak kedai vs Kami

Balik je dari opis malam tadi..terus gi dinner.
Perot dah lapa sangat..so decide makan kat area-area rumah je.
Malas nak pikir makan jauh-jauh sebab dah malam sangat.
Kedai tu memang dah jadi antara feveret kitorang, tapi kes malam tadi buat kitorang nak banned je kedai tu.

Situasi 1:
Husben: bagi sotong masak masam manis
Pempuan tu: takdok.
Husben: ni ade dalam menu ni?
Pempuan tu: jangan ikot menu tu..menu lamo.

?????!!
(Dah tau lama, apesal tak tukar oii?) *sigh.



Situasi 2:

Pempuan tu: minum air gapo?
Husben: Air suam
Aku: Suam jugak


*makanan dah sampai pon, air suam tak sampai-sampai. Air suam je kot??. 

Ok, fine..sabar lagi.
Dah nak makan ni...still takde air lagi.
Pastu aku nampak abang kedai perasan yang air belum sampai ke meja kitorang. Terus die tanye pempuan tu kitorang minum apa.


"air suamm...air suam duo" pempuan tu jawab.



Abang kedai datang kat meja kitorang say sorry sebab PEMPUAN TU TAK TULIS DALAM ORDER yang kitorang mintak air suam.

Husben dah hangin..terus abang kedai kene sound 'air suam toksir ata sini ko?' ..hamek kau.
Tapi naseb baik abang kedai cool. Cayalah abang kedai. Senyum Sokmo.
Pempuan tu takde pun nak datang kat kitorang dan say sorry. Bajet die betul.

Ok, lauk memang best. Delicious kate omputih.
Licin.


Situasi 3:

Husben: Berapa semua?
Pempuan tu (lagii??) dia lah amik order, die lah cashier: RM17
Husben: Kenapa mahal sangat??? Lauk ni dalam menu RM4.50, tapi kenapa awak kira RM5.50?
Pempuan tu: Tu harga lamo. Abang tak boleh ikut sangat harga dalam tu.


Wah!!

Ni dah kira menipu customer.


Ko buat hal dengan husben i ye?



'lepas ni jangan datang sini dah. Mengarut.'



Ok bang!

No comments:

Post a Comment

Post Saya Yang Lain

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...