May 25, 2015

Pencuri masuk rumah

Bukan rumah aku tapi rumah parents aku kat Temerloh. 

Kejadian berlaku taktau bila sebab parents aku takde kat rumah time tu. Dia tau-tau kan owner takde kat rumah. Aku syak diorang dah aim nii. Parents aku pegi Putrajaya last Sunday. Balik temerloh Rabu. Sampai je rumah, lain macam rasa. Rupanya tv, laptop dan seketul henfon hilang! Terus repot polis malam tu jugak.

Mak aku cakap, dah nampak kesan orang try nak masuk kat grill depan. Tapi tak dapat masuk. Nak tau diorang masuk ikot mana? Bilik aku!! Diorang keluar ikot mana lak? Sah-sah ikot pintu sebab nak hangkut tv besor tu. Kalau ikot tingkap bilik aku, komfem tak muat.

Kebetulan pulak, makcik aku yang duk sebelah takde kat rumah time tu. Kebetulan sangat. Memang nak kena lokapkan haje pencurik ni. Potong tangan!

Ayah aku terkilan sangat sebab laptop hilang. Dalam tu ada semua research pasal pokok tin. Memandangkan sekarang parents aku tengah giat bisnes pokok tin, semua info tu sangat sangat sangat penting!! SEGALAnya dalam laptop tu. Tak pulak ayah aku save kat memane. Lepas ni memang kene buat back up.

Semalam parents aku dah pasang grill kat semua tingkap bilik kitorang. Hopefully pak polis dapat tangkap pencurik itu. Tak baik nak syak sesapa, tapi aku nak syak jugak. Kemungkinan orang kampung juger. 

Baiii.

3 comments:

  1. kasihannya ayah jejarijija..moga tabah menghadapi ujianNya

    ReplyDelete
  2. tq incik otak. kesian parents i tak dpt tgk tv..huhu..

    ReplyDelete
  3. Sib baik jgklah xde org kat umah. Takut jenis pencuri yg kacau org. Tp terkilan wooo tv besor kena angkut. Demm pencurik!!!!

    ReplyDelete

Post Saya Yang Lain

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...